Dagvoorzitter

Dagvoorzitter gezocht?

 

Als dagvoorzitter voer ik scherpe gesprekken én er mag gelachen worden. Sterker nog, dat moet. Want wie naar een congres gaat, een symposium of een debat, wil twee dingen: er wijzer van worden, en ook een beetje plezier hebben.

 

Een goede dagvoorzitter stelt de juiste vragen

Sinds ik in 2002 begon als freelance journalist, tekstschrijver en copywriter, ben ik bijna elke dag mensen aan het interviewen. De juiste vragen stellen, dat is mijn lust en mijn leven. Mijn ervaring als nieuwsgierige vragensteller komt mij van pas als dagvoorzitter en gespreksleider. Als dagvoorzitter moet ik voorbereid zijn op wat er komen gaat. Dat betekent dat ik me vooraf inlees in een onderwerp én dat ik intensief overleg met jou als opdrachtgever. Zo nodig neem ik vooraf ook contact op met de sprekers. Ik ben er klaar voor!

 

Inspirerende dagvoorzitter

Tijdens de bijeenkomst is het aan mij om sprekers en mensen in de zaal te vragen om verduidelijking, om dóór te vragen, om samen te vatten, om conclusies te formuleren. Het is aan mij om voor sprekers en bezoekers een inspirerende dagvoorzitter te zijn, zodat zij het beste uit zichzelf halen en er echte interactie ontstaat. En last but not least: hoe concreter iemand vertelt, hoe beter. Eén praktijkvoorbeeld werkt beter dan een abstracte verhandeling.

 

Het leukste van dagvoorzitter zijn

Het allerleukste van dagvoorzitter zijn? Dat is het reageren op uitspraken die mensen doen. Adrem zijn, alert zijn: dat bepaalt de sfeer van een bijeenkomst. Dus niet alles té serieus nemen. En mezelf evenmin. Nieuwsgierig van nature. Kritisch als het moet. Lichtvoetig als het kan. Dat is de Stan Verhaag die je krijgt als je een ervaren dagvoorzitter zoekt voor je congres, symposium of bijeenkomst.

 

Stan in actie als dagvoorzitter?

Wil je mij in actie zien als dagvoorzitter? Bekijk mijn film. Wil je nader kennismaken of me inschakelen als dagvoorzitter? Leuk! Klik hier voor het contactformulier.