Tekstschrijver

Tekstschrijver gezocht?

 

Iedereen heeft een verhaal

Of je nou een bedrijf bent, staatssecretaris, bakker of beleidsadviseur. Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal. Ik help je het te vertellen. Ik schrijf teksten voor jaarverslagen, brochures, speeches, artikelen, beleidsstukken. En natuurlijk voor jouw website. De website om trots op te zijn. Voor het personeelsmagazine dat mensen graag lezen. De tender waarmee je indruk maakt. De bedrijfsfilm die boeit. Het beleidsstuk dat blijft hangen. Dat is wat je krijgt met Stan Verhaag als tekstschrijver.

 

Schrijven met het oog van de doelgroep

De kunst is om me telkens te verdiepen in de doelgroep en de juiste toon te raken. Ik schrijf 'met het oog van de lezer'. Zorgvuldig en kraakhelder, maar zonder poeha en blabla. Want daar prikt de lezer zo doorheen. Mijn teksten zijn kort als het kan en krachtig omdat het moet. Want als de lezer geraakt wordt, komt jouw boodschap over. Wordt jouw organisatie onthouden. Word jij gevonden.

 

Een tekstschrijver heeft een doel

Als tekstschrijver ben ik de boodschapper tussen jou als afzender en de ontvanger. Dat vind ik een mooie en dankbare rol. Want jouw bedrijf of organisatie wil een boodschap delen met een bepaalde doelgroep. De kunst voor mij is dan om goed te begrijpen wat de opdrachtgever (afzender) wil bereiken en me vervolgens af te vragen met welk verhaal de betreffende lezers (ontvangers) dat doel bereikt kan worden.

 

Aansprekende tekst (van kop tot afsluitende zin)

Het wordt een boeiende tekst met de juiste dosis informatie en voldoende diepgang. Een tekst die laagdrempelig en toegankelijk geschreven is. Maar vooral: een sterke tekst die de lezer boeit van begin tot eind. Grappig genoeg schrijf ik dus niet in de eerste plaats voor jou als opdrachtgever, en ook niet voor mezelf. Het gaat eerst en vooral om degene die de tekst gaat lezen. Hij of zij moet worden geboeid of zelfs geraakt, geïnteresseerd of zelfs geïnspireerd, aan het denken gezet of zelfs overtuigd. Dan bereik jij je lezer, dan bereik jij je doel.

 

Kennismaken?

Ik sta je graag te woord. Neem me mee in jouw verhaal, dan neem ik de doelgroep mee. Klik hier voor het contactformulier. Of bel me: 06 - 48 466 455. (En vergeet ook niet om mijn film 'Stan schrijft' te bekijken.)