Moderator

Moderator gezocht?

 

Mooi woord, 'moderator'. Maar wat is het? Wikipedia zegt het bijna helemaal goed: 'Een moderator dient een gesprek of discussie in goede banen te leiden, bijvoorbeeld bij een verkiezingsdebat. Een moderator stelt de vragen, verleent of ontneemt deelnemers het woord, betrekt eventueel vragen uit het publiek in de discussie.'
Laat dat 'eventueel' maar weg, hoor! Een moderator is letterlijk een 'aanpasser'. De kunst is om aan te voelen wanneer het tijd is om het publiek erbij te betrekken, om heen en weer te pendelen tussen podium en zaal, om dóór te vragen, om stiltes te laten vallen. Mooi vak, moderator.

 

Interactie is een must 

Interactie met de aanwezigen is een must. Publiek zorgt voor verrassende wendingen, kritische noten, ontroerende anekdotes, nieuwe invalshoeken en hartekreten. Als ervaren moderator zoek ik dus de interactie op met de bezoekers. Met ondergetekende als moderator, dagvoorzitter of gespreksleider zijn bezoekers niet slechts luisteraars, maar vooral ook deelnemers aan het gesprek.

 

Mijn specialiteit: het sociaal domein

Als het gaat om thema's die te maken hebben met het sociaal domein, dan voel ik mij als een vis in het water, want daar verdiep ik mij als journalist en tekstschrijver al jaren in. Ook in het onderwijs en de wereld van de bibliotheken ben ik meer dan thuis. Als ervaren journalist en tekstschrijver ben ik snel in staat om me elk ander thema eigen te maken.

 

Stan in actie als moderator?

Wil je mij in actie zien als moderator? Bekijk mijn film.

 

Kennismaken?

Wil je nader kennismaken of me inschakelen als moderator? Leuk! Klik hier voor het contactformulier.